Güncel

7 büyüklüğündeki deprem için 4 uzmandan fikir birliği

Ünlü deprem uzmanı Ahmet Övgün Ercan, Hakkari'de 7 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunmuştu. Ercan, bugün yaptığı paylaşımla dört uzmanın da aynı bölge için uzlaştığını hatırlatarak, Hakkari'nin kentsel dönüşümde öncelikli olması gerektiğini ifade etti.

Abone Ol

Jeofizik Yüksek Mühendisi Ahmet Övgün Ercan, Hakkari'de meydana gelen son depremin ardından bölgede 7 büyüklüğünde bir depremin olabileceği uyarısında bulunmuştu. Jeofizik Yüksek Mühendisi Ahmet Övgün Ercan, bugünkü paylaşımında, Hakkari için beklenen deprem tehlikesinde dört uzmanın da aynı görüşte olduğunu belirtti.

“Ben başta olmak üzere, 4 deprem bilimci ilk kez Hakkari'de M7 dolayında bir deprem beklendiği konusunda uzlaştılar: Yerfizikçi Prof. Dr. Övgün Ercan ile Yerbilimciler: Prof. Dr. Okan Tüysüz, Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Doğan Perincek. Hakkari kentsel dönüşüm önceliği almalı.”

Jeofizik Profesörü Naci Görür, son günlerde Bitlis, Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl için deprem uyarısında bulunmuştu.

Ahmet Övgün Ercan, Naci Görür ve Celal Şengör gibi uzmanların aksine, İstanbul için beklenen büyük depremi farklı bir perspektifle değerlendiriyor.

Görür ve Şengör hocalar, Marmara Denizi'ndeki fay hatlarının en az 7.2 büyüklüğünde deprem üreteceğini ifade ederken, Ercan ise depremin 6.8 büyüklüğünü geçmeyeceğini söylüyor.