Güncel

Sanayiye yolları düşmeyen otomobil araçları

En güvenilir otomobil markaları ve en az arıza çıkaran otomobiller hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtları aşağıda sıralanmıştır:

Abone Ol

1- Mazda En az arıza çıkaran otomobil markaları arasında başı çeken ilk marka, Japon otomobil üreticisi Mazda'dır. Mazda, dayanıklılığı ve düşük arıza oranları ile öne çıkan modelleriyle dikkat çekiyor. Markanın Türkiye pazarından çekilmiş olması üzücü bir ayrılık olsa da, yedek parça ve servis hizmetlerinin 10 yıl daha devam edecek olması kullanıcılar için olumlu bir durum olarak değerlendirilebilir.

2- Toyota En az arıza çıkaran otomobil markaları listesinde ikinci sırayı alan marka ise yine bir Japon markası olan Toyota'dır. Toyota, özellikle motor ve şanzıman konusundaki dayanıklılığı ile tanınmaktadır. Türk sanayisinde "trigeri kayış değil zincir" şeklinde öne çıkan marka, sağlamlık konusunda kullanıcılarına güven vermektedir. Otomatik şanzımanlardaki vites aralıkları bazen spor kullanıcılarını tam olarak memnun etmese de, genel olarak dayanıklılığı ile bilinmektedir.

3- Acura Türkiye’de çok bilinmeyen bir Japon markası ile listemize devam ediyoruz. Japon üretici Acura 1986 yılından beri ABD, Kanada ve Hong Kong pazarına sunduğu lüks otomobiller ile biliniyor. Bir nevi Lexus rakibi diyebiliriz. Acura diğer markalar kadar popüler olmasa da en az bozulan otomobiller listesinin 3. sırasında.

4- Hyundai Listenin dördüncü sırasında Koreli bir üretici olan Hyundai yer alıyor. Hyundai, Japon markalarının arasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Türkiye'de de belirli bir popülerliğe sahip olan Hyundai, Nisan 2023 satış rakamları açısından olumlu bir performans sergilemiştir. Marka, geçmişte yaşanan şanzıman problemleriyle ilgili sorunları çözerek tekrar en az arıza çıkaran otomobiller listesinde kendine sağlam bir yer bulmuştur.

5- Honda Modifiye kültürünü Türkiye'de popülerleştiren markalardan biri olan Honda, listemizde beşinci sırayı alıyor. Japon üretici Honda, ülkemizde geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilmektedir. Modifiye tutkunlarının ilgisini çeken Honda, en az arıza çıkaran otomobiller listesinde de beşinci sırada kendine bir yer buluyor.