Güncel

İlk cemre ne zaman düşer 2024? İlk cemre hangi gün düşecek?

2024 yılında cemre düşme tarihleri, vatandaşlar arasında merak konusu olmaya başladı. Cemre, kışın sona erip doğadaki canlıların uyanmaya başladığı bir dönemi simgeler. 2024 yılındaki cemre düşme tarihleri aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

Abone Ol

Halk takvimi ve inanışına göre, kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başladığına inanılır. Cemre, birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılan bir doğa olayıdır. Bu inanışa göre, üç tane olan cemreler sırasıyla şu şekilde düşer:

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Her yıl 20 Şubat tarihinden itibaren birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılan cemrenin ilki 19-20 Şubat'ta havaya düşer. Bu geleneksel inanışa göre, cemrelerin düşmesiyle birlikte doğada canlanma başlar ve baharın habercisi olarak kabul edilir.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ CEMRE DÜŞME TARİHLERİ

Cemrenin ikincisi 27 Şubat'ta suya, üçüncü ve son cemre ise 6 Mart'ta toprağa düşecek. Geleneksel inanışa göre, üçüncü cemrenin ardından baharın geldiği kabul edilir. Bu dönemde doğada canlılık artar, bitkiler yeşermeye başlar ve havanın ısınmasıyla birlikte baharın güzellikleri ortaya çıkar.