Türkiye, enerji bağımsızlığını artırmak amacıyla kara ve deniz sondaj çalışmalarına hız verdi.

Karadeniz'deki doğalgaz rezervleri ülke genelinde heyecan yaratırken çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Ülkemizden her geçen gün sevindirici haberler gelmeye devam ederken son gelişme Rize'den geldi.

Çayeli ilçesi açıklarında alınan numunelerin analizleri, deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğunu ortaya koydu.

Bu haber Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer edinirken, Çayeli halkını da sevindirdi.

Çayeli'nde petrol bulunmasıyla yöre halkını oldukça sevindirdi1

"Oh oh çok sevindim"

Haber, bir Çayelili tarafından coşkuyla karşılandı. Petrol çıkarılmasıyla yöre halkının refahının artacağını belirterek sevincini dile getirdi.

2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenme tarihi belli oldu 2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenme tarihi belli oldu

Çayelili vatandaş şöyle konuştu:

Oh oh oh! Çok sevindim. Vallahi çok sevindim. Kalkındıracak ülkeyi. Kazamız kalkınacak, Rizemiz kalkınacak, insanımız kalkınacak. Ekonomimiz kalkınacak herkes zengin olacak. Çok güzel.

"Topraktan yeter ki bir şey çıksın"

Türkiye'nin kaynaklarından elde edilen her şeyin vatandaşlar için sevindirici olduğunu ifade eden Şükrü Taş, Vallahi çıktıysa, bu petrol memleketin ekonomisine katkı sağlar. Buda bizim için sevindirici bir şeydir. Topraktan yeter ki bir şey çıksın. Biz bunun hastasıyız. Topraktan veya denizden çıkan bir şey her zaman bu ülkeyi kalkındırmıştır. Artısı var eksisi yok.” Şeklinde konuştu

"Türkiye için faydalı olsun yeter"

Hasan Yener, çıkacak petrolün Türkiye için faydalı olacağını vurgulayarak, "Gerçekten de buralar için iyi bir gelişme. Bu petrol, halka kazandırılmalı ve değerlendirilmeli. Osmanlı döneminden beri bu kaynak varmış zaten. Çayeli ve çevresine katkı sağlayacak bir şey. Bizler olarak mutlu olduk. Önemli olan çıkması ve ülkemize fayda sağlaması." dedi.

Çayeli'nde petrol bulunmasıyla yöre halkını oldukça sevindirdi

"Biz yaşlandık ama gelecek için çok iyi oldu”

Recep Dereci, gelecek nesiller için olumlu bir haber olduğunu belirterek, ‘’Çayeli için çok iyi oldu. Rize-Artvin havalimanı yapıldı, Çayeli’nin çok işine yaradı. Petrol çıkartıldığında Çayeli daha çok kalkınır. Biz yaşlandık ama gelecek için çok iyi oldu” dedi.

"Çocukluğumuzda yüzerken bazen görüyorduk"

Güngör Köse, petrol çıkmasının gelecek nesiller için rahatlatıcı olacağını vurgulayarak, Petrol çıkmasına çok sevindik. Biz çocukluğumuzda yüzerken bazen görüyorduk. Petrol olduğunu düşünüyorduk. O zamanlar devletimizin imkanları kısıtlıydı. Bizi sevindirecekler. Ülkemiz zengin olsun istiyoruz. Burada bizden sonra gelecek olan nesiller rahat etsin. Dışa bağımlılığımız azalsın.” şeklinde konuştu.

Editör: Yağmur Sezgin