Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, memuru adaylarına başarılar diledi! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bakanlığa diplomatik kariyer memuru olarak girmeye hazırlanan adaylara başarı dileklerini iletti.

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN, MEMURU ADAYLARINA BAŞARILAR DİLEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı'nın yazılı aşamasını başarıyla tamamlayanları mülakata tabi tutan komisyonun çalışmasını yerinde inceledi.

Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek! Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek!

Çavuşoğlu, sınava katılan genç adaylara başarı dileğinde bulundu. Bakan, mülakatta hazır bulunduğu bir adaya, ebeveynlerinin öğretmen olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çavuşoğlu, "Tebrik ediyorum. Annene babana selam söyle. Gerçekten iyi bir evlat yetiştirmişler." dedi.

Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı'nda başarılı olan adaylara soru yönelten Çavuşoğlu, komisyon üyelerinden de devam eden sınav süreçleri hakkında bilgi aldı.

TOPLAM 220 KARİYER MEMURU ALINMASI HEDEFLENİYOR

Dışişleri Bakanlığı, 2023 yılında toplam 220 kariyer memuru istihdam etmeyi planlıyor. Bu sayı, 110 meslek memuru ve 110 konsolosluk ve ihtisas memurundan oluşuyor.

Aday meslek memurluğu için 16 ve 17 Eylül'de yapılan yazılı sınava 730 kişi katıldı. Bu sınavda başarılı olan 338 aday, mülakata katılmaya hak kazandı. Mülakatlar 13 Kasım'dan bu yana devam ediyor ve 30 Kasım'da sona erecek.

Aday konsolosluk ve ihtisas memurluğu yazılı sınavı ise 30 Eylül ve 1 Ekim'de yapıldı. Bu sınava 808 kişi katıldı ve sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Aday konsolosluk ve ihtisas memurluğu için de yazılı sınavda başarılı olanların mülakata katılması gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi