Hangi markalar İsrail malı? İsrail malları neler? İSRAİL MARKALARI İSİM LİSTESİ! Hangi markalar İsrail malı? İsrail malları neler? İSRAİL MARKALARI İSİM LİSTESİ!
Filistinliler topraklarını sattı mı? sorusu Gazze’de yaşanan çatışmalar ile yeniden gündeme geldi. Tarihçiler ise toplumu aydınlatmak için önemli tarihi gelişmeleri açıkladı. Dikkat çeken detaylar masaya yeniden yatırıldı. Uzmanların değerlendirmelerine göre gündeme getirilen konuda bilinenden çok bilinmeyenler çok daha fazla. Peki, Filistinliler topraklarını sattı mı? Tarihçiler bu konuda ne diyor? İşte detaylar…

 FİLİSTİNLİLER TOPRAKLARINI SATTI MI?

Filistinliler topraklarını sattı mı? sorusunu Anadolu Ajansı’na bir röportajda cevaplandıran Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, "Filistinlilerin toprak sattığı" iddiası tarihi gerçeklerle örtüşmediğine dikkat çekti.

Filistinliler topraklarını sattı mı (2)

FSMVÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun

Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret

İSRAİL, FİLİSTİNLİLERİN TOPRAKLARINI SATMASIYLA MI KURULDU?

Prof. Dr. Kurşun, "Filistinliler topraklarını sattı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu, iddia vicdana sığmayan yanlış bir iddiadır ve doğru değildir. Bölgede her ne kadar bir miktar toprak el değiştirmişse de bu 'Filistinliler topraklarını sattı' anlamına gelmez. Bölge, 1917'ye kadar Osmanlı yönetimindeydi. Osmanlı döneminde Filistinli diye bir tabir yoktur. Osmanlı tebaası vardı. Alım-satım Osmanlı vatandaşları arasında yapılmaktaydı. Osmanlı, Yahudilere Batı'da uygulanan soykırım nedeniyle Filistin hariç topraklarını açmıştır. Filistin'de Yahudilerin toprak almasını ve toplu bir şekilde bir yere yerleşmesini engellemiştir. Hatta yasaklamış ve buna dair kanunlar çıkarmıştır. Filistinliler topraklarını satmadığı gibi Yahudiler topraklarına işgalci olarak girmeye başladığında fetvalar çıkartılmış ve 'Yahudi'ye arazi satmanın haram olduğu' konusunda yaygın bir kanaat oluşturulmuştur. 'Filistinliler topraklarını sattı' iddiası bir siyonist propagandasıdır ve vicdansızlıktır. Ne tarihi gerçekler ne vicdan ne de rakamlar bu iddiayı kabul etmemektedir. Bu iddiaları tekrar etmek siyonizme ve İsrail'in bölgeyi insansızlaştırma politikasına yardımcı olmaktır."

Siyonizm anlayışına göre işgal edilen Filistin topraklarındaki insanların, insan bile kabul edilmediğini, bu toprakların insansız olarak görüldüğünü aktaran Kurşun, "İsrail Devleti'nin kurulduğu topraklar üzerinde yüzbinlerce Filistinli yaşıyordu ve bunlar kendi topraklarından uzaklaştırıldı. Mülteci kamplarına ve Filistin'e komşu ülkelere sürüldü. Bugün Filistin'de sadece 5 milyon Filistinli bulunuyor." dedi.


Kaynak : https://fikrikalem.com/

Editör: Katip Çelebi