Erdoğan: Emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz Erdoğan: Emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz

İstanbul’a Pazar günü kar yağacak mı? İstanbul hafta sonu (25-26 Kasım) hava durumu nasıl? Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte İstanbul'da geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtına sonrasında kar yağışı beklentisi oluştu. Şehrin yüksek kesimlerinde kendini gösteren kar, kısa bir aradan sonra şehre geri dönüyor. İstanbul Valisi Davut Gül, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen hava durumu tahminine dayanarak kar yağışının beklendiği tarihi açıkladı. Bu doğrultuda, İstanbul Valiliği, kar yağışına karşı hazırlıkları tarih belirterek başlattıklarını duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, İstanbul beyaza bürünecek.

İSTANBUL’A PAZAR GÜNÜ KAR YAĞACAK MI?

Türkiye'nin büyük bir bölümü kasım ayında kara teslim olacak. İstanbul'un bazı kesimlerinde hafta sonu kısa süreli etkili olan kar yağışı, 2016'dan bu yana kasım ayında görülen ilk kar yağışı olarak kayıtlara geçti. Genelde mevsimin ilk karının aralık ayından itibaren düştüğü İstanbul'a, uzun bir aranın ardından kasımda kar yağdı. Kısa süren yağışlar kasım ayında devam edecek. Meteoroloji, kasım ayında İstanbul'a tekrar kar yağacağını öngörüyor.

Ülke genelindeki hava sıcaklıkları, Çarşamba gününden itibaren yükselerek mevsim normallerine dönecek ve özellikle batı kesimlerde normallerin üzerine çıkacak. Ancak, haftanın ilerleyen günlerinde genel bir soğuk hava dalgasının tekrar etkili olması bekleniyor. Meteoroloji, yayımladığı harita ile pazar günü İstanbul dahil birçok şehirde kar yağışının beklendiğini duyurdu.

İSTANBUL HAFTA SONU (25-26 KASIM) HAVA DURUMU NASIL?

İstanbul Valisi Davut Gül, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ndeki Kış Tedbirleri Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, il ve bölge müdürlükleri ile kaymakamlık temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Gül, kar öncesinde alınması gereken tedbirlerin önemine vurgu yaparak, afet risklerini gözden geçirdiklerini ifade etti ve İstanbul'da kar yağışının başlama tarihine ilişkin bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi