Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini kültürlerini Anadolu Kültür Festivali ile ilçe sakinlerine tanıtmaya devam ediyor.  Bu kez Peygamberler Şehri, Tarihin Başkenti Şanlıurfa’nın birbirinden güzel yöresel lezzetleri Sultangazililerle buluştu.  Sultangazi Belediyesi ile Urfa Eğitim ve Kültür Dernekleri Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Şanlıurfa Tanıtım Günleri sıra gecesi ekibinin birbirinden güzel türküleri ve çiğ köfte ikramı ile renklendi. Programa Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Urfa Eğitim ve Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Sami Çiriş, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, basın mensupları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Borçsuz bir belediyeyiz, borcu bırakın mal varlığı olan, ihtiyaç olduğunda mal varlığını nakite dönüştürebilecek güçlü bir belediyeyiz”

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun şunları söyledi: “Şanlıurfa kadim bir şehir, Peygamberler şehri. Tarihi itibariyle, coğrafyası, kültürü, gelenek görenekleri itibariyle görülmesi gereken başlıca şehirlerimizden bir tanesi. Bu hafta da Şanlıurfalılarla bir aradayız. Şanlıurfalı kardeşlerimizin gelenek göreneklerini, örf ile adetleri ve yeme içme kültürlerini ki, yeme içme kültürleri çok güçlü. Tabii ki turizm tarafından yöre de çok güçlü, coğrafya da çok güçlü. Bu vesile ile Şanlıurfalı hemşehrilerimizi gönülden selamlıyorum.

Sultangazi Belediyesi’nden En Lezzetli Festival: Gastrofest Sultangazi Belediyesi’nden En Lezzetli Festival: Gastrofest

Sultangazi’de hizmet etmeye devam ediyoruz. 5 yılın sonuna geliyoruz, birçok alanda kültür merkezlerimizle, hizmet merkezlerimizle, kiralama ihalelerini iptal ederek, araçları satın almalarımızla çok güçlü bir belediyeyiz. Şehrin her tarafına kültür merkezleri inşa ediyoruz, bu inşaatları yaparken de öylesine yapmıyoruz. Anadolu Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerinin, esintilerinin bina cephelerinde yer almasına çok dikkat ediyoruz. Gelenek görenekten, tarihten bahsettik bir az önce, Göbeklitepe yeni bulundu ama milattan önce 11. yüzyıla kadar giden çok büyük bir medeniyetin ortaya çıkardığı bir yerleşim yeri. Bizler de diyoruz ki biz kökü olmayan bir millet değiliz, nihayetinde 1000 yıldır bu topraklardayız. 1000 yıldır bu topraklardaysak medeniyet kültürümüzden de izler bırakmalıyız dedik ve yapmış olduğumuz hizmet binalarımızın dış cephelerinin kültürümüzden izler taşımasına özen gösteriyoruz.

Şehrin tasarrufla idare edilmesinin önemini biliyoruz, kiralama ihalelerimizi iptal ederek hizmet araçlarımızı kendi öz kaynaklarımızla satın alıyoruz. Borçsuz bir belediyeyiz, borcu bırakın mal varlığı olan, ihtiyaç olduğunda mal varlığını nakite dönüştürebilecek güçlü bir belediyeyiz. Elimizde olan gayrimenkullerin bugünkü değeri 2 milyar lira, bunu satmıyoruz, önümüzdeki yıl değerlendirsek 3-4 milyardan bahsetmiş olacağız. 31 Mart 2024 itibariyle, çok daha güzel işleri Sultangazi’de yapmaya devam edeceğiz. Sultangazi’nin, Sultan Şehirin dışarıya açılabilmesi için çok güzel ve büyük projeleri hayata geçireceğiz. Sadece Sultangazi’ye değil İstanbul’a değer katacak projeleri yapmış olacağız Sultanşehir’de. Bu şehirde yaşayan 81 vilayetin güzel insanlarının çok daha mutlu bir şehirde yaşaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Programda protokol konuşmalarının ardından günün anısına toplu hatıra fotoğrafları çekildi. Çiğköfte ikramı ve sıra gecesi ekibinin türkü ziyafeti ile devam eden programda Şanlıurfa’nın diğer yöresel lezzetlerinin sergilendiği stantlar da büyük ilgi gördü.

Editör: Yağmur Sezgin