2022-2023 eğitim öğretim yılında öğretmenlerin bulundukları illerdeki konaklama ihtiyaçları göz önünde bulundurularak konaklama ücretlerinde yüzde 50 indirim kararı alınmıştı. Bu düzenleme, sadece öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için yapılmış ve olumlu tepkiler almıştı. Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin dışındaki eğitim personelinin de taleplerini dikkate alarak benzer bir uygulama yapmıştır.

Erdoğan: Emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz Erdoğan: Emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz

Bakan Yusuf Tekin'in direktifiyle, Millî Eğitim Bakanlığı'nda öğretmenlik dışında görev yapan personelin konaklama ihtiyaçları da dikkate alınarak 2024 yılının sonuna kadar özel bir indirim uygulaması başlatıldı. Bu uygulama, daha önceden yapılmış olan rezervasyonları iptal etmeden ve maliyetleri aşmadan, kahvaltı hariç sivil misafirlere uygulanan hizmet bedelleri üzerinden öğretmenler ve tüm bakanlık personeline yüzde 50 indirim sağlayacak şekilde düzenlendi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu konuda yaptığı değerlendirmede, 'Toplumumuzun geleceğini şekillendiren, eğitim sistemimizi güçlendiren ve öğretmenlerimizin fedakarca çalışmalarına karşılık veren eğitim camiamıza küçük bir teşekkür niteliğinde imkanlar sunmaya devam ediyoruz. Yeni Türkiye'nin sürdürülebilir eğitim sisteminin temel taşları olan öğretmenlerimizin çabalarına katkı sağlayacak bu destekleri artırarak sürdüreceğiz' dedi.

Öğretmenlerimiz için özel olarak düzenlediğimiz öğretmenevlerindeki yüzde 50 konaklama indirimi uygulamasını, yeni yılda tüm bakanlık personeli için genişlettik. Bu adımın, öğretmenlerimiz başta olmak üzere eğitim camiamızın tüm üyelerini memnun edeceğine inanıyorum. Bakanlık olarak eğitim ailemize yapılan bu katkının verimli ve olumlu sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum

Editör: Yağmur Sezgin