Teknoloji ve oyun sektörlerindeki işten çıkarmalar devam ediyor. Son örnek olarak Riot Games, birçok çalışanını işten çıkardı ve bazı projeleri durdurdu. League of Legends ve Valorant gibi öne çıkan oyunlara imza atan şirket, küresel çapta bir krizle mücadele ediyor.

RIOT GAMES YÜZLERCE ÇALIŞANIYLA YOLLARINI AYIRIYOR

Video oyun endüstrisi, geçen yıl yaşanan 9 binin üzerindeki işten çıkarmaya rağmen sorunlarla karşı karşıya. Riot Games, resmi bir açıklama yaparak dünya genelinde iş gücünün yüzde 11'ini çıkarmak zorunda kaldıklarını duyurdu. Bu da yaklaşık 539 rolün ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Riot CEO'su Dylan Jadeja, yapılan yatırımların beklenen sonuçları vermediğini ve bu nedenle zorunlu işten çıkarma kararı aldıklarını belirtti.

PANDEMİDE GENİŞLEYEN OYUN SEKTÖRÜNDE GERİLEME

2020'deki küresel salgının başlangıcında yaşanan büyük ölçekli işe alımlar, şimdi sektördeki yeni işten çıkarmaların temel nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Apple'ın piyasa değeri düştü Apple'ın piyasa değeri düştü

Riot Games, son birkaç yılda çalışan sayısını iki katından fazla artırdığını belirtmişti. Ancak dünya çapındaki karantina sona erdiğinde, satışlardaki hızlı artış yerini yavaşlamaya bıraktı. Müşteriler, yüksek enflasyon nedeniyle pahalı oyunlardan kaçınma eğiliminde veya daha az oyun satın alma eğiliminde.

Riot, gelecekteki oyun geliştirmelerinde değişiklikler yapmaya karar verdi. Riot Forge kapsamında yeni oyun geliştirmeyi durduracak ve Legends of Runeterra'da bekledikleri performansı elde edemedikleri bazı özellikleri kaldıracaklarını açıkladılar.

Bu değişiklikler, şirketin stratejik bir yanıtı olarak ortaya çıkarken, endüstrinin genel ekonomik koşullarıyla birleşince, Riot Games gibi büyük oyuncular sektörde adapte olma ve sürdürülebilirlik konusunda yeni stratejiler geliştirmeye yönlendiriliyor.

Editör: Yağmur Sezgin