Süper Kupa maçı 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa maçı 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ifadeleri şu şekildeydi:

"Bu durum sadece bir hakem saldırısı değil, uluslararası arenalarda gurur duyduğumuz bir hakemimizin maruz kaldığı acı bir olay. Halil Umut Meler sadece bir hakem değil, aynı zamanda iyi bir aile babası ve insan. Söyleyecek fazla bir şey yok, çünkü o zalimce tekmelenirken yerde sürüklendiği fotoğraf her şeyi özetliyor. Temel misyonumuz futbolun önceliğini korumak ve tüm paydaşları güvende hissettirmektir. Şiddetin futbolun içinde yeri olamaz. 11 Aralık'ta yaşananlar kabul edilemez. Sahada veya dışında, hakemlere yönelik herhangi bir saldırıya veya baskıya izin vermeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bugünkü yönetim kurulu toplantısında alınan kararları kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz."

"PFDK SORUMLULAR HAKKINDA YARIN KARARINI AÇAKLAYACAK"

"Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterdiği ilgi ve talimatlar için minnettarım. Ayrıca hızla harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanımıza, İçişleri ve Adalet Bakanımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İki yıl önce başladığımız görevde, Türk futbolunun değerini düşüren unsurları tespit etmiş ve tedavi sürecine başlamıştık. Reformlarla her alanda müdahil olduk. O gün nasıl birlik içindeysek, bugün de kısır tartışmalardan uzak, birlik içinde olma zamanı geldi. Adaletin gereğini yerine getiren Türk adaleti, olayın sorumlularıyla ilgili gereken adımları atmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu olarak, hukuki süreçle ilgili gerekli adımları dün attık. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da yarın kararını açıklayacaktır."

"19 ARALIK SALI GÜNÜ TÜM LİGLER YENİDEN BAŞLAYACAK"

"Disiplin talimatlarımızda devre arasında değişiklik yapma kararı aldık. Benzer olayların yaşanmaması için, hak mahrumiyeti ve para cezasına ek olarak yeni yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz. Ankara ziyaretinden sonra ilgili bakanlıklarımızla yaptığımız görüşmede, 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunda değişiklik yapılması konusunda hemfikir olduk. TFF olarak bu süreçlerde paydaş olacağız. Medyadaki futbol atmosferine zarar veren yayınlar konusunda RTÜK ile işbirliğimiz artarak devam edecek. Yönetim kurulumuz tüm liglerdeki maçların ertelenmesine karar vermişti, şimdi ise 19 Aralık Salı günü tüm liglerin yeniden başlayacağını duyuruyoruz. Şikayet etmek yerine sağduyu ile birlikte hareket ederek başarılı olabileceğimize inanıyoruz. Türk futbolunun geleceği için atılması gereken adımları camiamızla birlikte atmaya devam edeceğiz."

Editör: Yağmur Sezgin