Toplu taşıma yarın (cumartesi) ücretsiz mi? 28/29 Ekim metrobüs metro bedava mı? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yaklaşırken, vatandaşlar ülke genelinde düzenlenecek etkinlikler sırasında toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. 29 Ekim, bir hafta sonuna denk geldiği ve resmi tatil olduğu için kamu kurumları, hastaneler ve eczaneler kapalı olacak. Bu nedenle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde otobüs, metro, metrobüs, tramvay ve diğer toplu taşıma araçlarını kullanmayı planlayanlar için alınan kararlar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek! Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek!

TOPLU TAŞIMA YARIN (CUMARTESİ) ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da hafta sonu toplu taşımanın ücretsiz olacağını açıkladı. Bu uygulama, Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek. İmamoğlu, "Cumhuriyet'imizin 100. yılı onuruna, 28-29 Ekim günlerinde İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz olacaktır. Nice 100 yıllara, hep birlikte." şeklinde duyuruda bulundu. Bu süre zarfında İstanbul'da bulunan vatandaşlar, İBB'ye ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

28/29 EKİM METROBÜS METRO BEDAVA MI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da toplu taşımanın hafta sonunda ücretsiz olacağını duyurdu.

İmamoğlu, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet'imizin 100. yılı onuruna, 28-29 Ekim günlerinde İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz olacaktır. Nice 100 yıllara, hep birlikte." ifadelerini kullandı.

Ücretsiz geçiş hakkından yararlanmak isteyenlerin İstanbulkart'larını kişiselleştirmeleri gerektiğini de hatırlatan İmamoğlu, bu işlemi gerçekleştirebilecekleri web sitesine ilişkin bir bağlantı paylaştı. Bu önlem, Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu tüm İstanbullularla paylaşmayı amaçlayan bir adım olarak görünüyor.

Editör: Haber Merkezi