Yalova deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde? Yalova İstanbul arası km kilometre? Ülkemizde küçük çaplı depremler sıkça yaşanırken, ara sıra tedirgin edici büyüklükte depremler de gerçekleşebilmektedir. Vatandaşlar, sarsıntı hissettiği anlarda genellikle arama motorlarına "bugün deprem mi oldu?" sorusunu sıkça sormaktadır. Yaşanan depremler anlık olarak AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin internet sitelerinde güncellenmektedir.

YALOVA DEPREM Mİ OLDU, KAÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE?

17 Aralık 2023 Pazar günü Yalova'da hissedilen bir deprem yaşandı. Marmara Denizi'nde, yerel saatle 23:53:52'de meydana gelen depremin büyüklüğü 4.1 (Mw) olarak ölçüldü. Depremin merkezi, Yalova iline bağlı Çınarcık ilçesine yaklaşık 8.52 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Epicentresi, enlem 40.72167 N, boylam 29.09944 E koordinatlarında yer almaktadır. Depremin derinliği ise 11.18 kilometre olarak tespit edilmiştir. Bu doğal olay, bölgede yerel saatle meydana gelmiştir.

YALOVA İSTANBUL ARASI KM KİLOMETRE?

İstanbul ile Yalova arasındaki ulaşım süreleri farklı ulaşım yöntemlerine göre değişiklik göstermektedir. Arabayla seyahat edenler için O-4 üzerinden yapılan yolculuk, 93,6 km mesafeyi kapsayarak 1 saat 48 dakika sürmektedir. Anadolu otoyolu tercih edildiğinde ise yolculuk süresi 107 km üzerinden 2 saat 3 dakikaya çıkmaktadır. D100 üzerinden yapılan seyahatte ise mesafe 92,6 km olarak hesaplanmış olup, 2 saat 13 dakika sürmektedir.

Beklenen oldu KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi Beklenen oldu KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Otobüsle seyahat edenler için ise bu mesafe 176 km olarak ölçülmüş olup, 1 saat 44 dakikalık bir yolculuk süresi gerekmektedir. Feribot kullanımı tercih edildiğinde ise 88 km'lik mesafe feribotla 76 dakikada kat edilmektedir. Yürüyerek yapılan bir seyahatte ise mesafe 50,9 km olarak hesaplanmış olup, bu yolculuk 1 saat 32 dakika sürmektedir.

Editör: Haber Merkezi