29 Ekim ikramiyesi kimlere verilecek şartları neler? 5 Bin TL 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatar? Emekli ikramiyesi şartları son dönemde birçok emeklinin merak ettiği bir konu haline gelmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağı belirtilmiştir. Ancak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bu 5 bin TL emekli ikramiyesinin ödeneceği tarih ve kimlerin bu ikramiyeden yararlanabileceği hususunda detaylı bilgilere ve resmi açıklamalara ihtiyaç vardır. Bu konuyla ilgili güncel bilgilere ve açıklamalara ulaşmak önemlidir.

29 EKİM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK ŞARTLARI NELER?

Hem emekli olup hem de çalışanlara emekli ikramiyesi verilmeyecek. SSK, Bağkur ve memur emeklileri 5,000 TL emekli ikramiyesini alacaklar. Ayrıca EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) durumundaki kişiler de emekli ikramiyesi alabilecekler.

Emekli aylığı almaya devam ederken sigortalı bir işte çalışanlar, bu ikramiye ödemesinin dışında tutuldu. Diğer emeklilere ise ikramiye, kasım ayı içerisinde ödenmesi planlanıyor. Toplamda 12.2 milyon emekliye bu ikramiye ödemesi yapılacak.

5 BİN TL 29 EKİM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATAR?

5 bin TL emekli ikramiyesinin ödemesi, kasım ayının ilk yarısına kadar tamamlanacak. İkramiyelerin 15 Kasım tarihine kadar emeklilere dağıtılması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bir kez ödeme yapmayı kararlaştırdıklarını ve bu ödemenin 5 bin lira olduğunu açıkladı. Bu ödemenin bütçeye maliyetinin 61 milyar lirayı aştığını belirten Erdoğan, kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilerin hesaplarına yatırılacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi