ABD’den Güney Kore’nin yonga çip üretimine darbe girişimi. ABD tarafından ağır ambargo koşullarına tabi tutulsa da Çin, teknoloji dünyasının vazgeçilmez bir parçası. Ucuz ve verimli üretim kabiliyeti nedeniyle Apple, Samsung gibi çok sayıda teknoloji devi üretim tesislerini burada kurmuştur. Şimdi, geri çekilmek zor. ABD’den Güney Kore’nin yonga üretimine darbe

ABD’den Güney Kore’nin yonga çip üretimine darbe girişimi

Güney Kore, 70 milyar dolarlık piyasa değeri ile bellek üretiminde tartışmasız lider konumunda. Dünyanın en büyük iki oyuncusu olan Samsung ve SK Hynix'in Çin'de önemli tesisleri bulunuyor. Samsung, NAND üretiminin toplam üretimin %42,5'ine ve küresel kapasitenin %15,3'üne sahip olduğu Xi'an şehri başta olmak üzere iki şehirde üretim tesislerine ve üç şehirde Ar-Ge merkezlerine sahiptir. Ek olarak, Samsung burada kurucu sermayeye 7 milyar dolar yatırım yaptı. SK Hynix'in üç şehirde üretim tesisi bulunmaktadır; DRAM üretimlerinin %40'ı Wuxi merkezlidir. Ek olarak, birçok Güney Koreli çip tasarımcısının Çin'de tesisleri var. Toplamda, Hong Kong ve Çin çiplerin yaklaşık %60'ını ihraç ediyor. ABD Ticaret Bakanlığı, Güney Koreli şirketlerin Çin'deki üretimini sınırlamak istediğine dair bilgi aldı. Öte yandan Güney Koreli şirketler de farklı ülkelerde üretim yapmanın yollarını arayacak. ABD Ticaret Bakanlığı, Güney Kore'nin Çin'deki üretimi sınırlamak istemediğini söyledi. Ancak Vietnam, Tayland ve bazı Avrupa ülkeleri gibi başka ülkelerde üretim yapmanın yollarını arayacaklar. Bununla birlikte yonga üretimine sınır koymak Güney Kore ihracatını dinamitlemek anlamına geliyor. Zira ABD’nin Çin’e uyguladığı ambargolardan Güney Koreli firmalar sık sık istisnalara tabi tutuluyordu. Böylece üretimde bir problem yaşanmıyordu. Güney Kore Endüstri Bakanı üretim sınırlaması ile ilgili şimdilik ABD tarafından kendilerine bir talebin gelmediğini belirtti.

Yonga Çip Nedir?

Yonga, mikroçip veya IC olarak da bilinen bir entegre devre, belirli bir amaç için tasarlanmış, genellikle silikon olan yarı iletken bir malzeme üzerine yerleştirilmiş bir grup elektronik devredir.

Riot Games'ten beklenmeyen gerileme Riot Games'ten beklenmeyen gerileme

Yonga (çip İçinde depolanan bilgiler nelerdir?

1-Kişinin fotoğrafı kayıt tutma amacıyla saklanır. 2-Bu havuz, her parmak için parmak izi ve damar izi bilgilerini saklar. 3-Bir kişinin coğrafi alanı, cilt numarası ve aile seri numarası gibi kayıt detayları güvenli bir şekilde saklanır. 4-Ayrıca, kimlik doğrulama için kullanılan belgeler de saklanır. 5-Kimlik kartının veriliş yeri, dağıtım gerekçesi ve kayıt numarası güvenli bir şekilde kaydedilir.

Kaynak : https://www.tekteckno.com/

Editör: TE Bilisim