AMD Radeon sürücü güncellemesi Windows'u çökertiyor! Dünyanın en büyük ekran kartı ve işlemci üreticilerinden biri olan AMD, sürücüleri konusunda kullanıcılarından büyük eleştiriler alıyor. Bu eleştirilere bir yenisi eklenecek gibi görünüyor. AMD tarafından yayınlanan en son Radeon sürücü güncellemesi, bilgisayarın arızalanmasına ve Windows'un çökmesine neden olur.

AMD'DEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Son bir ayda kullanıcılar tarafından çok sayıda sürücü şikayeti alındı. Kullanıcılar şikayetlerini sosyal medya üzerinden AMD'ye iletti ancak şirket konu hakkında bir açıklama yapmadı. Şimdi ise AMD, şikayetlerle ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "AMD Software Adrenalin Edition kurulumu sırasında bir bilgisayar güncellemesi yapıldığında çok az sayıda durumda oluşabilen bir sorun belirledik ve durumu aktif olarak araştırıyoruz. Kullanıcıların, sürücüyü kurmadan önce tüm sistem güncellemelerinin uygulandığından veya duraklatıldığından ve AMD sürücü kurulum işlemi sırasında "Fabrika Ayarlarına Dön" seçeneğinin işaretli olmadığından emin olmalarını öneririz." denildi. Windows'un çökmesine neden olan sorunun güncelleme sırasında "Fabrika Ayarlarına Dön" seçeneğinin seçilmesinden kaynaklandığı belirtildi. [caption id="attachment_6604" align="alignnone" width="1024"]AMD Radeon sürücü güncellemesi Windows'u çökertiyor! AMD Radeon sürücü güncellemesi Windows'u çökertiyor![/caption]

Umut Yıldız Nasa'yı bırakıp Türkiye'ye geri geldi Umut Yıldız Nasa'yı bırakıp Türkiye'ye geri geldi

AMD İŞLEMCİ NEDİR, TARİHÇESİ NASIL?

AMD ya da Advanced Micro Devices, kişisel bilgisayarların işlemcilerini üreten firmalardan birisidir. Genelde Intel'den sonra ikinci seçenek olarak görülüyor. Aynı zamanda mikroişlemciler ve USB bellek çubukları da üretmektedir. 1 Mayıs 1969 yılında faaliyetlerine başlayan şirket, Windows uyumlu işlemci üretimi ile ün kazanmıştır.

AMD ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

AMD hakkında ortaya atılan iddialardan biri de işlemcilerin çok çabuk ısındığı. Aslında bu inkar edilemez. Çünkü kullanıcı deneyiminde Intel'e karşı net bir şekilde görülüyor. Ancak bu iddia günümüzde pek geçerli değil. AMD'nin yeni nesil işlemcileri Ryzen, bu durumun bir daha yaşanmaması için ortaya çıktı. Yeni nesil işlemcilerde aşırı ısınma sorunları yaşanmasa da her işlemci doğal olarak ağır yükler altında aşırı ısınabilir.

AMD’NİN ANLAMI NE?

Açılımı "Advanced Micro Devices" olan AMD, Amerika merkezli bir mikroçip üreticisidir.

AMD HANGİ ÜLKEYE AİT?

Advanced Micro Devices, Inc. (AMD), merkezi Santa Clara, California'da bulunan, iş ve tüketici pazarları için bilgisayar işlemcileri ve ilgili teknolojiler geliştiren bir Amerikan çok uluslu yarı iletken şirketidir.

AMD İŞLEMCİ GARANTİSİ KAÇ YIL SÜRÜYOR?

Endeks Bilişim AMD'nin Global çapta 3 Yıllık Garantisine 2 Yıl Verilmesi!

Kaynak : https://www.tekteckno.com/

Editör: TE Bilisim