BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 1,03 puanlık bir azalışla 7.263,84 puana düştü. Toplam işlem hacmi 23,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,45 düşüş yaşarken, holding endeksi yüzde 0,26 arttı.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,5 ile turizm, en fazla kaybettiren ise yüzde 2,29 ile spor sektörü oldu.

Yeni Merkez Bankası Başkanı kim olacak? Merkez Bankası ataması belli oldu mu? Yeni Merkez Bankası Başkanı kim olacak? Merkez Bankası ataması belli oldu mu?

Analistler, küresel pay piyasalarında Noel tatili sebebiyle yön arayışının belirgin olduğunu ve işlem hacimlerinin oldukça düşük seviyelerde seyrettiğini belirtti.

Noel tatili nedeniyle işlem hacminin düşük seviyelerde kalmasının beklendiğini ifade eden analistler, sığ piyasa koşulları sebebiyle fiyatlardaki muhtemel dalgalanmaların daha geniş aralıklarda gerçekleşebileceğini açıkladı.

Ayrıca, analistler bugün öğleden sonra yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de Chicago Ulusal Aktivite Endeksi, Konut Fiyat Endeksi ve Dallas Fed İmalat Sanayi Endeksi verilerinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.200 puanın destek, 7.600 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu vurguladı.

Editör: Yağmur Sezgin