Halil Umut Meler sağlık durumu nasıl? Halil Umut Meler kimdir, aslen nereli, yaşı kaç? Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maç sonrasında hakem Halil Umut Meler, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğradı. Olay, Türkiye genelinde geniş bir şekilde gündeme gelirken, Halil Umut Meler'in durumu kamuoyunun dikkatini çekti. Türkiye genelinde olaya dair büyük bir tepki oluştu ve Halil Umut Meler'in sağlık durumu merak konusu oldu.

HALİL UMUT MELER SAĞLIK DURUMU NASIL?

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan ve 1-1 berabere tamamlanan Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Maçın son düdüğüyle birlikte sahaya giren Koca, Meler'e yumruk attı. Hakem Meler, aldığı darbenin etkisiyle yere düştü, etrafını güvenlik güçleri sardı. Faruk Koca, bu hareketin ardından bir süre yere çökerek fenalık geçirdi. Yöneticiler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Koca, tedavisi yapılmak üzere sahadan uzaklaştırıldı.

VAR'daki hakem konuşmaları yayımlanmaya başlayacak VAR'daki hakem konuşmaları yayımlanmaya başlayacak

Halil Umut Meler, tedavisinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü. Bu sırada Ankaragücü taraftarları, Başkan Faruk Koca'ya destek vermek amacıyla tezahürat yaptı. Tribünden sahaya inen bazı taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etti.

Maçın 50. dakikasında MKE Ankaragücü'nden Ali Sowe'un ikinci sarı kartla oyundan atılması, tribünlerden büyük tepki alırken, Çaykur Rizespor maçın son dakikasında bulduğu golle 1 puan aldı.

HALİL UMUT MELER KİMDİR, ASLEN NERELİ, YAŞI KAÇ?

Halil Umut Meler, 1 Ağustos 1986 tarihinde doğdu. FIFA kokartını 2017 yılından bu yana taşımaktadır. Hakemlik kariyerine 18 Eylül 2015'te İstanbul Başakşehir ile Akhisar Belediyespor arasında oynanan ve 2-0 sona eren maçla başlamıştır. 29 Haziran 2017 tarihinde UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Vojvodina ile MFK Ružomberok arasındaki maçla ilk Avrupa maçına çıkmıştır. Bu mücadele 2-1 sona ermiş ve Meler, 4 sarı kart göstermiştir. Ayrıca, Meler, 2018'de 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, 2. Lig Playoff finali ve 2019'da TFF Süper Kupa maçlarında da görev yapmıştır.

Editör: Haber Merkezi