NASA, gök taşları için alarm verdi. NASA, yaklaşan yıldız olayları için izlenen iki yeni asteroit konusunda uyardı. Meteorlardan birinin bu hafta sonu Dünya'nın oldukça yakınından geçmesi beklenirken, diğerinin 2046 Sevgililer Günü'nde Dünya'ya çarpacağı tahmin ediliyor. Teknoloji ile ilgili gelişmelerden haberdar olmak için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz. NASA, 10 Mart'ta Dünya'nın yakınından geçecek potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit buldu. Uzay taşı Cuma günü Dünya'nın 4 milyon mil yakınına gelecek. Asteroit Dünya'da yıkıma neden olmayacak olsa da, astronomik açıdan çok yakın bir yolculuk olacak. Asteroidin bir sonraki yaklaşımı 5 Mart 2025 olarak hesaplanıyor. Asteroid 2015 BY310 ilk olarak 1 Ocak 2015'te gözlemlendi. Nesnenin resmi olarak bilinen son görünümü 5 Temmuz 2021'deydi, ancak NASA uzmanları yörüngesini ve nerede olduğunu haritalandırdıklarından eminler. Gezegenimizin etrafında olup bitenler konusunda uyarıda bulunuyorlar ama hiçbir şey olmayacak. NASA, 2046'da Sevgililer Günü'nde Dünya ile çarpışacak bir asteroit uyarısında bulunuyor, ancak bu 2015 BY310 değil. Araştırmacılar, 2046'da Sevgililer Günü'nde bir asteroitin Dünya'ya çarpabileceği konusunda uyarıyor, ancak bu 2015 BY310 değil.

“DÜNYA’YA ÇARPABİLİR”

NASA, 2046 Sevgililer Günü'nde bir şehri yok edebilecek Pisa Kulesi büyüklüğünde bir asteroidin Dünya'ya çarpabileceği konusunda uyarıda bulundu. Los Angeles ve Washington DC'nin de asteroidin çarpabileceği olası bölgeler olduğu söyleniyor. 28 Şubat'ta teyit edilen 2023 DW'nin 14 Şubat'ta Dünya'yı vurma ihtimali var; ancak nereye düşeceği henüz bilinmiyor. Olasılıklar arasında Latin Amerika, Hint Okyanusu ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Kıyısı boyunca uzanan alanlar yer alır. Bu bölgeler Los Angeles'tan Tokyo ve Havana'ya kadar uzanır. 2023 DW'nin gezegenimizle çarpışması, 114 yıl önce Sibirya'yı vuran 12 megatonluk Tunguska olayıyla karşılaştırılabilir. 160 metrelik asteroit, büyük bir şehri yok edebilecek bir nükleer patlama gücüne sahipti, ancak bir ormana rastladı ve 80 milyondan fazla ağacı yok etti. Torino ölçeğindeki açıklamada şu satırlara yer veriliyor: “Olağandışı bir tehlike arz etmeyen, Dünya'ya yakın bir yörüngeden Dünya'nın rutin bir keşfi öngörülmektedir. Mevcut hesaplamalar, bir çarpışma olasılığının son derece düşük olduğunu ve kamuoyunun dikkatini veya endişesini garanti etmediğini göstermektedir.” Uzay ve teknoloji merkezi NASA, "Yörünge analistleri asteroid 2023 DW'yi izlemeye ve daha fazla veri geldikçe tahminleri güncellemeye devam edecek" tweet'ini atarak, 2023 DW ölçeğinde 3'e ulaşırsa halkı uyaracağını tweetledi. [caption id="attachment_6818" align="alignnone" width="1024"]NASA, gök taşları için alarm verdi NASA, gök taşları için alarm verdi[/caption]

GÖK TAŞLARINDAN NASIL KORUNULUR?

NASA kısa süre önce, 2021'deki DART görevinden sonra bir asteroitin Dünya'ya çarpmasını önleyebileceğini doğruladı. Ajans, insanlığın ilk gezegen savunma görevi için 2022'de Double Asteroid Redirect Test'i (DART) başlattı. Test sırasında fırlatılan uzay aracı, Dimorphos adlı bir asteroide doğrudan isabet etti. Ve DART'ın amacına ulaştığı açıklandı. Çarpışmadan önce, asteroid Dimorphos'un çok daha büyük asteroid Didymos'un etrafında dönmesi yaklaşık 11 saat 55 dakika sürdü. Dolayısıyla Güneş Sistemi gezegenleri yok etme potansiyeline sahip asteroidlerle dolu olsa da insanlığın artık bu felaketlere direnme şansına sahip olduğu söylenebilir.

Umut Yıldız Nasa'yı bırakıp Türkiye'ye geri geldi Umut Yıldız Nasa'yı bırakıp Türkiye'ye geri geldi

Kaynak : https://www.tekteckno.com/

Editör: TE Bilisim