Yaklaşık 60 yıl sonra ilk kez marka kimliğini değiştiren Nokia yeni logosunu yeniledi. Finlandiya HMD Global çatısı altında Nokia, piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı akıllı telefonlarla adından söz ettiriyor. Şirketin logosu kavisli bir ovaldir. Ovalin içinde üç harf var, bir kelime değil, ancak Nokia'nın imzası olan kırmızı ve sarı renklerin üç tonlu bir versiyonundaki renklerin her birini temsil ediyor. Ayrıca ovalde, adı köşeli bir yazı tipiyle gösterilen ve Hollandalı grafik tasarımcı Tom Geusens tarafından tasarlanan "Nokia" da var. İlk olarak 1958'de piyasaya sürülen "Nokia"nın "yeni ışık" anlamına geldiği söyleniyordu. Nokia'nın sloganı "insanları birbirine bağlamak"tır ve misyonu geçmiş başarıların üzerine inşa etmek ve iletişimin geleceğini şekillendirmektir. Şirket, bilgi işlem tarihinde birkaç dönüm noktası olan uzun bir yenilik geçmişine sahiptir. Giyilebilir bilgisayarı piyasaya süren ilk kişilerden biri olan Nokia, aynı zamanda kendisini cep telefonlarının mucitlerinden biri olarak da tanımlıyor. Son dönemde düşük fiyatlı modellere ağırlık veren şirket, 5G'yi destekleyen cihazlar da üretiyor. Nokia, neredeyse 60 yıl sonra ilk kez marka kimliğini değiştirdi ve logosunu güncelledi. [caption id="attachment_6089" align="alignnone" width="703"]Nokia, logosunu yeniledi Nokia, logosunu yeniledi[/caption]

NOKİA, TELEFONLARLA İLİŞKİLENDİRİLMEK İSTEMİYOR

Nokia CEO'su Pekka Lundmark, eski logonun telefonları çağrıştırdığı için artık kurumsal bir teknoloji şirketi olduklarını belirtti. 2016 yılında HMD, Nokia markalı akıllı telefonlar ve tabletler üretmek için eskiden dünyanın en büyük telefon üreticisi olan Nokia ile 10 yıllık özel bir lisans anlaşması imzaladı. 2014 yılında Nokia, akıllı telefon savaşını kaybetmiş ve tüm cep telefonu işini Microsoft'a satmıştı. Şimdi, Nokia telekomünikasyon ağ ekipmanı geliştirmeye odaklanıyor. HMD, diğer bütçeye uygun Android telefon üreticileriyle rekabet edebilmek için yeni bir akıllı telefon serisi oluşturmak üzere Nokia'nın kalan telefon patentlerini ve Tayvan'ın Foxconn üretim tesislerini kullanıyor. Nokia'nın düşük maliyetli stratejisi, gelişmekte olan pazarlar için Nokia 215 ve 630, Birleşik Krallık'ta fiziksel klavyeli Nokia 230 ve çift kameralı ve Snapdragon 660'lı Android One destekli Nokia 6.1 Plus dahil olmak üzere çok çeşitli akıllı telefonlar yarattı. HMD Global markası, küresel olarak mevcut ve yeni tüm akıllı telefon iş birimlerini tek bir çatı altında yönetmek için kullanılacaktır. Anlaşma, iki şirket arasındaki sinerjiyi artırmak için piyasaya sürülebilecek gelecekteki ürünlerle ilgili fikri mülkiyet haklarının lisanslanmasını da içerecek.

Hogwarts Legacy'den beklenmeyen rekor! Hogwarts Legacy'den beklenmeyen rekor!

NOKİA NE ZAMAN KURULDU?

Nokia 1865 yılında kuruldu. Nokia logosu, şirketin adının üç renk derecelendirmesini temsil eden, eşit uzunlukta üç yaya sahip kavisli bir çizgidir: "Nok", "Kai" ve "A". Logo o zamandan beri 1972 ve 1998'de iki kez güncellendi. Mevcut sürüm, daha önce Moomin için benzer bir tasarım yaratan Kristian Ström tarafından tasarlanmıştır. Yeniden tasarlanan yeni logo, orijinal işaretin toplam alanının dörtte birini kaplayan Fin köklerini temsil etmek için üstte eşit boyutta bir yay içerir. Dört vuruş eklendi.

Kaynak : https://www.tekteckno.com/

Editör: TE Bilisim