Bu yıl rekor turist sayılarına ulaşan Antalya'ya dev gemilerle binlerce turist geldi, bu dev gemilere "yüzen oteller" deniliyor.

Yılın başından itibaren QTerminals Antalya Limanı'na 30 ve Alanya Limanı'na 18 yolcu gemisi yanaştı. Bu ziyaretler sonucunda Antalya Limanı'nda yaklaşık 40 bin, Alanya Limanı'nda ise 19 bin 112 kruvaziyer yolcusu ağırlandı.

QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, AA muhabirine kruvaziyer turizminde en verimli yılı geçirdiklerini ifade etti. Sert, Antalya'nın turizmin her alanında önemli bir hizmet noktası olduğunu ve bölgenin kruvaziyer turizmi açısından da büyük bir potansiyel barındırdığını vurguladı.

Kruvaziyer turizminin özellikle Kovid-19 salgını sonrasında Antalya'da önemli bir ivme kazandığına vurgu yapan Sert, 2023'ün beklentilerin üzerinde olduğunu ve 2024 için daha olumlu bir tablo beklediklerini belirtti.

Sert, bu yıl çeşitli ülkelerden gelen gemilerin Antalya Limanı'na demirlediğini, özellikle Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinden daha fazla turist ağırladıklarını söyledi.

Kruvaziyer turizminin kentin ve ülkenin ekonomisine büyük katkı sağladığını vurgulayan Sert, kruvaziyer yolcularının diğer turistlere göre daha yüksek bir satın alma gücüne sahip olduğunu belirterek, bu durumun ülke ekonomisinin gelişmesine ve ticaret açığının kapanmasına büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacmi arttı Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacmi arttı

"KRUVAZİYER TURİZMDE KAPASİTENİN YÜZDE 20'SİNİ KULLANIYORUZ"

Özgür Sert, Antalya'nın kruvaziyer turizminde daha büyük bir pay alabilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade etti.

Kentin kapasitesinin sadece yüzde 20'sini kullanabildiğini dile getiren Sert, şunları kaydetti:

"Yüzde 80 doluluk oranına ulaşmışken hâlâ önemli bir boş kapasitemiz var. Doğu Akdeniz konumu avantajlı olduğu için, uygun şartları yakalarsak 200 bin, 300 bin, hatta 400 bin yolcuyu ağırlamamız mümkün. Hem kendi limanımız hem de diğer kruvaziyer limanları için büyük bir potansiyel söz konusu. Kaynak noktasında herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Türkiye'deki kruvaziyer limanları arasında zaten rekabet yok, işbirliği ile ülkeye katkıda bulunmaya odaklanıyoruz. Kruvaziyer limanlarının varlığı şehre önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Umarım daha olumlu rakamlara ulaşabiliriz."

Editör: Yağmur Sezgin