Tab Gıda (TABGD) ne zaman işlem görecek? Tab Gıda halka arzda kaç lot verdi? Son dakika gelişmesine göre, Tab Gıda şirketinin halka arz sonuçları Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından açıklandı. Bilindiği üzere, 18-19-20 Ekim tarihleri arasında SPK onayıyla gerçekleştirilen halka arz sürecinin sonuçları kamuoyuna duyuruldu. Bu gelişme sonrasında Tab Gıda'nın hisseleri Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

TAB GIDA HALKA ARZ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka arz sonuçlarına dair aşağıdaki bilgiler verilmiştir:

TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirilen halka arz, 18-19-20 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Şirket'in nominal değeri 1 TL olan payları, 130,00 TL fiyatla halka arz edildi ve bu süreç sonucunda halka arz büyüklüğü 6.825.000.000 TL olarak gerçekleşti.

Halka arz sürecinde,

  • Yurt İçi Bireysel ve Grup Çalışanlarından Oluşan Yatırımcılar'a tahsis edilen payların 2,1 katı talep aldı ve
  • Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar'a tahsis edilen payların 4,2 katı talep toplandı.

Bu şekilde, halka arzda planlanan tahsisatın toplamda 2,5 katı talep alındı.

Evlenecek çiftlere faizsiz kredi hazırlıkları tamamlandı Evlenecek çiftlere faizsiz kredi hazırlıkları tamamlandı

Halka arz sonucunda, toplamda 4.949.462 yatırımcıya dağıtım yapıldı. Bu dağılımda 4.943.543 adet pay Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar'a, 5.673 adet pay Grup Çalışanlarından Oluşan Yatırımcılar'a ve 246 adet pay Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar'a ayrılmıştır.

TAB GIDA (TABGD) NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

TAB Gıda'nın Finans, Mali İşler, Franchise ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdürü Özgür Çetinkaya, halka arz öncesinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "18-19-20 Ekim tarihlerinde, 130 TL sabit fiyatla talep toplama sürecini başlatacağız. 26 Ekim'de ise İstanbul Borsası'nda gong törenimizi gerçekleştirerek bu önemli adımı atacağız."

TAB GIDA HALKA ARZDA KAÇ LOT VERDİ?

Tab Gıda'nın halka arzına toplamda 5.185.061 yatırımcı katıldı ve bu süreçte 4.949.462 yatırımcıya pay dağıtımı gerçekleştirildi. Bu dağılıma göre her bir yatırımcı başına 8-9 adet pay düşecek şekilde dağıtım yapılmış oldu.

Editör: Haber Merkezi