Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Türkiye Tapu" uygulamasını devreye almak için çalışmalara başlıyor. Bu yeni uygulama, tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemleri ekleyerek daha güvenli bir süreç sunmayı amaçlıyor. Peki, Türkiye Tapu uygulaması nedir, nasıl çalışır? İşte detaylar.

2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu? 2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu?

TAPUDA YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Türkiye Tapu" uygulamasını başlatarak internet üzerinden yapılan tapu işlemlerine ek güvenlik önlemleri getirmeye hazırlanıyor. Uygulama, 2024 sonunda kullanıma sunulacak ve mobil veya elektronik imza kullanarak tapu işlemlerini daha şeffaf ve güvenli bir hale getirmeyi amaçlıyor. Kullanıcılar, süreci kişi ve mekana bağlı olmadan hızlı ve pratik bir şekilde tamamlayabilecek, tapu sorgulama, harç bedeli hesaplama, başvuru, iptal, devir, bağışlama, ipotek ve terkin gibi işlemleri uygulama üzerinden gerçekleştirebilecek.

TÜRKİYE TAPU NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

Web Tapu sistemi, vatandaşlar ve ticaret sicil kaydı bulunan şirketlere taşınmazlarını dijital ortamda takip etme ve yönetme imkanı sunacak. Sistem üzerinden evraklar TAKBİS'e yüklenerek başvuru gerçekleştirilebilecek, evraklar incelendikten sonra belirlenen randevu saatinde Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine gidilerek işlemler tamamlanabilecek. Bu sayede tapu işlemleri daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilebilecek, belge asılları ile birlikte fiziksel ziyaretler minimize edilecek.

Editör: Haber Merkezi