TROY'un kullanım hacmi 47,9 milyar liraya çıktı! Yerli ödeme kartı TROY'un işlem hacmi, bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 57 artarak 47,9 milyar lira seviyesine yükseldi.

2024 yaşlı aylığı ne kadar, kaç TL? Yaşlı aylıkları parası ne kadar oldu? 2024 yaşlı aylığı ne kadar, kaç TL? Yaşlı aylıkları parası ne kadar oldu?

TROY'UN KULLANIM HACMİ 47,9 MİLYAR LİRAYA ÇIKTI

Firma, yerli kart TROY'un Ekim ayına ait aylık işlem verilerini X üzerinden paylaştı. TROY logolu kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ekim ayında yapılan toplam alışveriş tutarı, bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 57 artışla 30,5 milyar liradan 47,9 milyar liraya yükseldi. Ayrıca, kullanıcı sayısının 19 milyona ulaştığı da bu duyuruda belirtildi.

Bu artışın, İsrail'i destekleyen ülkelerin markalarının boykot edilmesi ve yerli ürünlere yönelme eğiliminin bir sonucu olduğuna işaret ediliyor. Özellikle 7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin çatışmaları, İsrail'in savaş suçları işlemesi ve sivil alanlara saldırılarının artması sonucu, dünya genelinde ve Türkiye'de İsrail ürünlerine yönelik boykot kararlarının gündeme gelmesi bu artışta etkili olmuştur.

Editör: Haber Merkezi