2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu? 2024 engelli maaşı ne kadar, kaç TL? Engelli aylıkları ne kadar oldu?

Ücretsiz doğal gaz desteği uzatıldı mı? Ücretsiz doğal gaz son gün ne zaman? Karadeniz'deki doğalgaz keşfinin ardından Türkiye, hanelere ücretsiz doğalgaz desteği sağlama kararı almıştı. Kasım ayının sonlarına yaklaşılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı önemli açıklamalar doğrultusunda ücretsiz doğalgaz indirimi detayları merakla bekleniyor.

ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ DESTEĞİ UZATILDI MI?

Kararname uyarınca, konut, ibadethane ve cem evi abonelerinin 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkuklarındaki sistem kullanım bedelleri ile 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek sonraki faturalardaki 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri, Bakanlık bütçesinden ödeniyor. Bu düzenleme doğrultusunda, 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ücretsiz olacak.

ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ SON GÜN NE ZAMAN?

Bakan Bayraktar'ın resmi duyurusuyla, 1 Mayıs 2024'e kadar devam edecek yeni bir ücretsiz doğalgaz kampanyası başlatıldı. Geçen yıl başlayan ve 31 Mayıs 2023'te sona eren ücretsiz doğalgaz uygulamasının ardından, vatandaşlara gelecek olan doğalgaz faturalarının 25 metreküp kısmı bu kampanya kapsamında ücretsiz olarak sunulacak.

Editör: Haber Merkezi