Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL? Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?
YKS ek tercih yurt başvuruları ne zaman 2023 hangi gün? 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanmıştır. Adaylar sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle kolayca öğrenebilirler. 2023-2024 öğretim yılı için üniversite ek kayıt işlemleri başarıyla tamamlanmıştır. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, üniversiteye yerleşen tüm adayları tebrik ederek, tahsillerinin en verimli şekilde tamamlanacağına olan inancını dile getirmiştir. Yerleşen adayların başarılı bir üniversite eğitimi süreci geçireceği umulmaktadır.

YKS EK TERCİH YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN 2023 HANGİ GÜN?

Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar arasında KYK ek tercih yurt başvurularının açılıp açılmayacağına dair meraklar bulunmaktadır. Şu an için KYK ek yerleştirme yurt başvurularının başlamadığını belirtmekte fayda var. Bu konuyla ilgili resmi açıklamaların ilerleyen günlerde yapılması beklenmektedir. Adayların KYK ek tercih yurt başvuruları hakkında güncel bilgilere KYK resmi internet sitesi veya ilgili kurumların duyuruları üzerinden ulaşmaları önerilmektedir. Boş kalan yurtlara her ay öğrenci alınmaya devam edecek. Detaylı bilgiler geldikçe haberlerimizde sizlere aktarılacaktır. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından işletilen yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerde "https://www.turkiye.gov.tr/" adresinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca öğrenciler, kazandıkları yurda şahsen giderek kayıt işlemlerini de tamamlayabilirler. Yurt başvurusu yapacak olan öğrencilere başarılar dileriz.

Editör: TE Bilisim