ATV'nin popüler yarışma programı "Kim Milyoner Olmak İster?", 5 Kasım 2023 Pazar günü Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla izleyici karşısına çıktı. Yarışmada 5 Milyon Türk Lirası büyük ödülün sahibi olmak isteyen yarışmacılar doğru cevapları bulabilmek için yarıştılar. Ancak, Kenan İmirzalıoğlu tarafından yarışmacıya yöneltilen İsrail'in Filistin topraklarını işgal ettiği ve Filistin bayrağını yasakladığı bir dönemde, hangi sembol protesto aracı haline gelmiş ve sokaklarda taşıyanlar tutuklanmıştır? sorusunun cevabı merak ediliyor.

İsrail'in İşgal ettiği Filistin topraklarında Filistin bayrağı ve renklerini yasaklaması sonrası, hangisi protesto sembolü haline gelmiş ve bir dönem sokakta onu taşıyanlar tutuklanmıştır?

5 Kasım 2023 tarihinde yayınlanan "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasının sorusu oldukça ilginçti. İsrail'in Filistin topraklarını işgal etmesinin ardından Filistin bayrağını ve renklerini yasakladığı dönemde, hangisi protesto sembolü haline gelmiş ve bir dönem sokakta onu taşıyanlar tutuklanmıştır?

A) Hulk posteri

Kanlı Para Oyunu nedir? Kanlı Para Oyunu ne zaman çıktı? Kanlı Para Oyunu okullarda neden yasak? Kanlı Para Oyunu nedir? Kanlı Para Oyunu ne zaman çıktı? Kanlı Para Oyunu okullarda neden yasak?

B) Karpuz dilimi

C) Kırmızı karanfil

D) Sedir Ağacı dalı

Cevap: Karpuz, Filistinlilerin sembolü olarak kabul ediliyor. Özellikle 1967'deki Altı Gün Savaşı sonrasında İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'yi ele geçirmesi, karpuz sembolünün daha fazla tanınmasına yol açtı. İsrail hükümeti, Filistin bayrağının Gazze ve Batı Şeria'da açıkça sergilenmesini yasakladı ve suç saydı. Karpuz, bu yasaklara karşı bir tür protesto sembolü haline geldi. Karpuz dilimlerini taşıyanlar zaman zaman tutuklanmıştır.

Editör: Haber Merkezi