Fed'in güvercin tutumunu takiben İsviçre Merkez Bankası (SNB) da politika faizinde bir değişiklik yapmadı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı kim olacak? Merkez Bankası ataması belli oldu mu? Yeni Merkez Bankası Başkanı kim olacak? Merkez Bankası ataması belli oldu mu?

SNB, politika faizini yüzde 1,75 seviyesinde sabit bıraktı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi de faizin bu seviyede sabit kalacağı yönündeydi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; SNB'nin karar metninde, gerektiğinde para politikasını ayarlayabileceklerini ve döviz piyasalarına müdahale etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Karar metninde "Enflasyonun seyrini yakından takip ediyoruz" ifadelerine yer verilirken, enflasyon baskısının hafiflediği ancak belirsizliğin hala yüksek olduğu belirtildi. Ayrıca, İsviçre'de önümüzdeki çeyrekte büyümenin zayıf olabileceği ve işsizlik oranının kademeli olarak artmaya devam edebileceği öngörüsünde bulunuldu.

Ekonomistlerin çoğunluğu, fiyat baskılarının azalmasına rağmen, İsviçre Merkez Bankası'nın politika faizini gelecek yılın en az üçüncü çeyreğine kadar Avrupa Merkez Bankası'ndan daha uzun süre sabit tutacağını tahmin ediyordu.

SNB Başkanı Thomas Jordan geçtiğimiz günlerde, gerektiğinde para politikasını daha sıkılaştırabileceklerini belirtmişti.

Editör: Yağmur Sezgin