Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak? Asgari ücret ne zaman kabine toplantısında mı açıklanacak? Yeni hafta öncesi, Kabine Toplantısı'nın tarihi merak konusu oldu. Toplantının gündem maddeleri arasında işçi ve işvereni ilgilendiren önemli konular bulunuyor. Bu konular arasında, asgari ücret zammı, emekli ve memur maaşları gibi konuların değerlendirilmesi bekleniyor.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ GÜN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanlığı takvimine göre iki haftada bir düzenlenen Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun gündemi nedeniyle 18 Aralık günü yapılmamıştı. Toplantının 25 Aralık Pazartesi günü saat 15.30'da yapılması bekleniyordu ancak toplantı beklenen tarihte düzenlenmedi. Kabine toplantısının salı veya çarşamba gerçekleşebileceği düşünülüyor. Toplantının gündeminde ise; terörle mücadele, İsrail'in Filistin'e saldırıları, asgari ücret, emekli ve memur maaşları gibi önemli başlıkların yer alması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN KABİNE TOPLANTISINDA MI AÇIKLANACAK?

Yaklaşık 7 milyon işçi, asgari ücrete yapılacak zammı beklerken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan bir açıklama geldi. Akbaşoğlu, asgari ücretin cuma gününe kadar açıklanabileceğini söyledi.

Akbaşoğlu, asgari ücrette iki görüşme yapıldığını belirterek, "Geçtiğimiz dönemde pandemiden dolayı asgari ücret iki kez belirlendi. Bu süreçte yıllık olarak belirlenecek. 3. görüşme önümüzdeki hafta yapılacak. İşçi ve işveren sendikaları asgari ücreti belirlemede önemli misyonları var. Burada bakanlığımız bir hakem gibi görev yapıyor. Cuma gününe kadar açıklanır diye düşünüyorum. Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şu an 500 TL prim desteği veriyoruz." dedi.

11 bin 402 lira olan asgari ücretin 2024 yılı için yapılacak zammının ay sonuna kadar belirlenmesi gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi