Yediemin hacizli araç nasıl alınır? Yediemin araç ihalesine nasıl katılırım? Son dönemde otomobil piyasasındaki yüksek fiyatlar, hükümetin sert önlemleri ve bayilerdeki sıfır otomobil fazlalığı nedeniyle azalmaya başladı.

YEDİEMİN HACİZLİ ARAÇ NASIL ALINIR?

Yedieminde bulunan araçların Uyap e-Satış platformu üzerinden ihale edilmesi planlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar ve belirlenen teminatı yatıranlar, bu ihalelere katılabilecekler. İhaleye katılmak istemeyenler, yatırdıkları teminatı geri alabilecekler. Araç satın alınması durumunda ise kanunun öngördüğü şekilde ödemeler gerçekleştirilerek araç devir işlemi gerçekleştirilecek.

YEDİEMİN ARAÇ İHALESİNE NASIL KATILIRIM?

Önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek düzenleme, hurda araçların değerlendirilmesini ve kullanılabilir durumda olan araçların satışını sağlayacak. Devlet, icraya verilen araçlardan biriken yüksek miktardaki Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni tahsil edecek. Aynı zamanda, bu düzenleme piyasa hareketliliğini artırarak ekonomiye katkı sağlayacak ve otomotiv sektörünün canlanmasına destek olacak.

Aile gençlik fonu başvuru tarihi ne zaman? Faizsiz kredi detayları Aile gençlik fonu başvuru tarihi ne zaman? Faizsiz kredi detayları

Araçların Uyap e-Satış platformu üzerinden ihale edilmesi bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar ve belirlenen teminatı yatıranlar, bu ihalelere katılmak için yeterli olacaklar. İhaleye katılmak istemeyenler, yatırdıkları teminatı geri alabilecekler. Araç satın alınması durumunda ise kanunun belirlediği şekilde ödemeler gerçekleştirilerek araç devir alınacak.

Editör: Haber Merkezi