Özel okullara MEB onaylı "ücretsiz ders kitabı" zorunluluğu Özel okullara MEB onaylı "ücretsiz ders kitabı" zorunluluğu
2023 Konya KOMEK başvuru kayıt ekranı! KOMEK başvuru nasıl nereden yapılır? Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) başvuruları için resmi internet sitesi yoğun ilgi görmeye başladı. KOMEK'te istedikleri branşta yüz yüze eğitim almak isteyen kursiyer adayları, 2023 Konya KOMEK başvuru kayıt ekranı ve başvuru nasıl yapılır sorularına cevap arıyorlar. İşte bu konuyla ilgili tüm detaylar ve merak edilenler haberimizde bulunmaktadır...

KONYA KOMEK BAŞVURUSU NASIL NEREDEN YAPILIR?

KOMEK Konya kurs kayıtları başvurularının açılmasıyla birlikte, eğitim almaya ilgi gösteren vatandaşlar araştırmalarına hız veriyorlar. Kurslarda yer alan herhangi bir branşta kayıt yaptırmak isteyen adaylar, başvuruları sonucunda asil ve yedek olarak sınıflandırılarak eğitimlerine başlayacaklar. Bu süreç, KOMEK'in geniş kurs seçenekleri sunarak vatandaşların beceri ve ilgi alanlarına uygun eğitimler almasına olanak sağlamaktadır. 2023 KONYA KOMEK BAŞVURU KAYIT EKRANI! Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezlerinde yeni dönem kayıtları açıldı. 26 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında başvurularınızı http://konya.bel.tr ve http://komek.org.tr adreslerinden gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi ve detaylar bu web sitelerinde bulunmaktadır.

KOMEK KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR VE NE ZAMAN BİTİYOR?

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri yeni dönem kayıtları için 26 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında başvuruları kabul edecek. Başvurular bu tarihler arasında gerçekleştirilebilecek.

KOMEK'TE HANGİ KURSLAR VAR?

KOMEK kursları, yeni dönemde 366 farklı branşta geniş bir yelpazede eğitim imkanı sunacak. Bu branşlardan bazıları şu şekildedir:
  1. Model Uçak (ATA) Yapımı
  2. Elde Maraş İşi
  3. Rusça
  4. Seramik
  5. Çini İşlemeciliği
  6. Java ile Programlama
  7. Kısa Film Yapımı
  8. Kaligrafi
  9. Minyatür Sanatı
  10. Bisiklet Kullanma Eğitimi
  11. Ses Eğitimi
  12. İlmihal
Ayrıca, yüz yüze eğitimlerde ilk kez açılacak olan bazı branşlar ise şunlardır:
  1. Ahşap Tasarım ve Modelleme
  2. Vantrolog
  3. Türk Halk Oyunları
  4. Kangoo Jumps
  5. Alçı Rölyef (Sculpture Painting) Eğitimi
  6. Görme Engellilere Yönelik Braille Satranç
  7. Reformer Pilates
  8. Spinning
  9. Depreme Hazırlık
  10. Okuma
KOMEK, bu geniş yelpazede sunulan eğitimlerle kursiyerlere çeşitli beceriler kazandırmayı hedefliyor. Başvuru dönemi içerisinde ilgi duyulan branşlara kayıt yapma fırsatı sunuyor.

Editör: TE Bilisim