Ara tatil kalkıyor mı kısalıyor mu? MEB Yusuf Tekin'den flaş açıklama! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gelecek eğitim yılı için ara tatillerle ilgili düzenlemelerin gündemde olabileceğini açıkladı.

Bu hafta okullarda yoklama alınacak mı? Derslerde yoklama var mı, yok mu? Bu hafta okullarda yoklama alınacak mı? Derslerde yoklama var mı, yok mu?

ARA TATİL KALKIYOR MI KISALIYOR MU? MEB YUSUF TEKİN'DEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gelecek sene ara tatillerle ilgili bir düzenleme yapabileceklerini ifade etti. Bu açıklama, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ara tatillerde potansiyel değişiklikler olabileceğini işaret etmektedir. Öğrenci ve öğretmenler arasında merak uyandıran bu gelişmeler, gelecek senenin eğitim takvimi ve tatil dönemleri konusunda bir beklenti oluşturmaktadır. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili resmi bir planın olmadığını belirten Tekin, "Eğer velilerden, öğrencilerden ve öğretmenlerden böyle bir talep gelirse, bu yılın sonunda bunu değerlendirebiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın her Genel Müdürlüğünün bir İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı bulunmaktadır ve bu birimler tarafından gerçekleştirilen her faaliyet izlenmektedir. Bu yılın ardından ara tatilin etkilerini değerlendireceğiz ve gerekli raporları oluşturacağız. Eğer öğrenciler, veliler ve öğretmenler bu uygulamadan memnunsa, devam edeceğiz. Ancak eleştiriler veya eğitim süreciyle ilgili sorunlar varsa, bu sorunlara çözüm bulmamız gerekebilir. Benim kişisel görüşüm, bu uygulamanın sadece bölgesel olarak değil, Türkiye genelinde uygulanabilir olması yönünde. Şu an için ara tatillerle ilgili herhangi bir değişiklik düşünülmüyor" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim