TÜİK verilerini açıkladı: İstanbul'dan gidenlerin sayısı artıyor! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılına dair önemli bir iç göç araştırması sonuçlarını açıkladı. Bu araştırmaya göre, son yıllardaki tersine göç eğilimi devam etmektedir. İstanbul, bu göç akımının en fazla göç veren ve aynı zamanda en çok göç alan ili olarak öne çıkmaktadır.

Özel okullara MEB onaylı "ücretsiz ders kitabı" zorunluluğu Özel okullara MEB onaylı "ücretsiz ders kitabı" zorunluluğu

TÜİK VERİLERİNİ AÇIKLADI: İSTANBUL'DAN GİDENLERİN SAYISI ARTIYOR!

İstanbul'dan göç edenlerin nedenleri arasında artan kira bedelleri, yükselen yaşam maliyetleri ve eğitim gibi faktörler etkilidir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri, 2018 yılından bu yana İstanbul'dan diğer bölgelere yönelik tersine göç eğiliminin devam ettiğini göstermektedir.

2022 yılında İstanbul'dan ayrılan kişi sayısı 418 binden fazla olarak kaydedildi. Son beş yıl içinde İstanbul'dan göç edenlerin toplam sayısı 2 milyon 182 binden fazladır. İstanbul, en çok göç veren kent olmasına rağmen aynı zamanda en çok göç alan şehir unvanını da korumaktadır. Ancak, gidenlerin sayısı gelenlerden çok daha fazla olduğu görülmektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) iç göç verilerine göre, 2022 yılında yaklaşık 2 milyon 800 bin kişi farklı şehirlere göç etti. Göç edenlerin büyük bir kısmı 20-24 yaş arasındaki bireylerden oluşmaktadır. Türkiye genelinde en az göç veren şehir ise 7,578 kişi ile Tunceli olarak kayda geçmiştir. Bu veriler, Türkiye içindeki göçlerin genç nüfus arasında yoğun olduğunu göstermektedir.

Editör: Haber Merkezi