Yumoş İsrail malı mı? Yumoş hangi ülkenin malı? Yumoş menşei neresi? Son dönemde Yumoş markasının menşeiyle ilgili gündemde yer alan önemli konulardan biri haline geldi. İsrail-Filistin Savaşı sonrası, vatandaşlar İsrail markalarına karşı bir boykot başlattılar. Bu nedenle insanlar, hangi markanın hangi ülkeye ait olduğunu öğrenme ihtiyacı duyuyorlar.

YUMOŞ İSRAİL MALI MI, HANGİ ÜLKENİN MALI, MENŞEİ NERESİ?

Yumoş, Unilever şirketine ait bir yumuşatıcı markasıydı ve 2008 yılına kadar bu şirketin bünyesinde bulunuyordu. Ancak 2008 yılında, şu an Henkel'in sahibi olduğu Sun Products şirketine satıldı. Yumoş, çamaşırların daha yumuşak, ferah ve hijyenik kalmasını sağlamak amacıyla kullanılan bir üründür. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da "Henkel North American Consumer Goods" tarafından satılmaktadır.

Son hafta okullarda ders işlenecek mi? Bu hafta okullarda ders var mı, yok mu? Son hafta okullarda ders işlenecek mi? Bu hafta okullarda ders var mı, yok mu?

Türkiye'de ise bu ürün "Yumoş" adıyla pazarlanmaktadır. Farklı ülkelerde ise farklı isimler altında satılmaktadır, örneğin Birleşik Krallık'ta "Comfort," Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İskandinavya'da "Snuggle," Almanya, İsviçre ve Avusturya'da "Kuschelweich," Hollanda ve Belçika'da "Robijn," Brezilya'da "Fofo," Fransa'da "Cajoline," İtalya ve Macaristan'da "Coccolino," İspanya'da ise "Mimosín" olarak bilinir.

Unilever, çamaşır bakımı sektöründe varlığını sürdürebilmek ve Procter & Gamble ile rekabet edebilmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde "Downy" ve Avrupa'da "Lenor" markalarıyla yumuşatıcı ürünler satmaya başladı. Şirket, farklı ülkelerde ürününü farklı isimlerle piyasaya sürerek pazar payını artırmayı hedefledi. Ayrıca, ürünün tanıtımında oyuncak bir ayı olan "Snuggle" karakterini kullanarak marka kimliği oluşturdu. 1983 yılından bu yana bu ayı, ürünün reklam kampanyalarında kullanılmaktadır. Oyuncak ayı, Kermit Love tarafından tasarlanmış ve "Snuggle" adını almıştır. Karakterin seslendirmesini ise Corinne Orr yapmıştır.

Editör: Haber Merkezi