Amasya Genelgesi maddeleri nelerdir? Amasya görüşmeleri sonuçları! Amasya Genelgesi maddeleri nelerdir? Amasya görüşmeleri sonuçları!

Aile ve Gençlik Bankası nedir görevi neler olacak? Aile Bankası kuruldu mu ne zaman kurulacak? Son dönemlerde gündemde olan evlilik kredisi, vergisiz cep telefonu gibi vaatlerin gerçekleştirilmesi için Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması gerekliliği tartışılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirileceğini ve bu çalışmaların devam ettiğini vurgulamıştı. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması hakkında da konuşmalar yapıldı.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI NEDİR GÖREVİ NELER OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda Aile ve Gençlik Bankası çalışmaları hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu. Aile ve Gençlik Bankası, gençlerin aile kurmalarını teşvik etmek, eğitim, istihdam ve çocuk bakımı gibi alanlarda maddi katkı sağlamayı amaçlayan bir kuruluş olarak hayata geçirilecek. Erdoğan açıklamasında, "Bu hedeflere ulaşmak için, ülkemizin kendi ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerini kaynak olarak kullanarak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız." dedi.

AİLE BANKASI KURULDU MU NE ZAMAN KURULACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı'nda Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Seçim döneminde milletimize verdiğimiz sözlerden biri Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıydı. Bu proje, evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini ve evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini hedeflemektedir. Projemizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık ve önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclis'in takdirine sunacağız. Ayrıca, bankaya gelir sağlamak amacıyla doğal gaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız." şeklinde konuştu. Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası gelirlerinin tesis edilmesine kadar, öncelikle ailelere ve gençlere yönelik pilot projeleri başlatacaklarını ve daha sonra bu projeleri genişleteceklerini açıkladı. Yeni evlenen çiftlere, Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla faizsiz kredi imkanı sunacaklarını belirten Erdoğan, bu uygulamanın başlangıcını deprem bölgesinde pilot bir proje olarak hayata geçireceklerini söyledi. Genç depremzedelerin ev kurmalarına yardımcı olacak bu önemli projenin hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilisim