Yükselen kira bedelleri karşısında çözüm yolları arayan milyonlarca vatandaşın yardımına Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir projeye hazırlandığını açıkladı. e-Devlet Kira Sözleşmesi uygulaması ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan bakanlığın ardından vatandaşlar e-Devlet Kira Sözleşmesi ne zaman gelecek? e-Devlet Kira Sözleşmesi başvuru başladı mı? Soruların yanıtını araştırmaya başladı. E-DEVLET KİRA SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN GELECEK? 2022 yılında Arjantin’i geçerek enflasyonu en yüksek ülke Türkiye oldu. Tüketim sektöründe yükselen fiyatların karşısında ezilen vatandaşların yanında olan devlet yeni projelerle refah seviyesini yükseltmeye çalışacak yeni adımlar atmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı, ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren açıklamayı yaptı. Vatandaşlar arama motorlarında uygulama hakkında aramalar yapmaya başladı. [caption id="attachment_3569" align="alignnone" width="1280"]e-Devlet Kira Sözleşmesi e-Devlet Kira Sözleşmesi[/caption] E-DEVLET KİRA SÖZLEŞMESİ BAŞVURU BAŞLADI MI? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de devletin çeşitli kurum ve kuruluşlarıyla birlikte; 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 öneriyi değerlendirdiklerini ve 2023-2025 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı’nı yürürlüğe koyduklarını açıkladı. Bakanlık, yeni uygulama olan e-Devlet Kira Sözleşmesi projesini 2024 yılı sonuna kadar tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunmayı hedefliyor. Yaşam içerisinde ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmeyi resmiyete dökmeye zorlayan bu uygulama hem taraflar arası çatışmanın hem de yüksek vergi kaybının önüne geçecek.   E-Devlet üzerinden kira kontratı oluşturmak için öncelikle bir elektronik devlet hesabına sahip olmanız gerekmektedir. E-Devlet hesabınız varsa, aşağıdaki adımları izleyerek kira kontratını oluşturabilirsiniz:

  1. E-Devlet ana sayfasına giriş yapın.
  2. "E-Devlet Kapısı" bölümünden "Konut" seçeneğine tıklayın.
  3. "Kira Sözleşmesi" seçeneğine tıklayın.
  4. Açılan sayfada, kira sözleşmesi oluşturmak için gerekli bilgileri doldurun. Bu bilgiler arasında kiralanan konutun adresi, kira bedeli, kiracı ve ev sahibi bilgileri yer alır.
  5. Bilgileri doldurduktan sonra "Oluştur" butonuna tıklayarak kira sözleşmesini oluşturabilirsiniz.

Oluşturulan kira sözleşmesi, yazdırılabilir veya PDF olarak indirilebilir. Sözleşme, ev sahibi ve kiracı tarafından imzalandıktan sonra yasal olarak geçerli olacaktır. E-Devlet üzerinden oluşturulan kira sözleşmeleri, standart bir format kullanır ve yasal olarak geçerlidir. Ancak, bazı durumlarda avukat veya noter aracılığıyla hazırlanan kira sözleşmeleri daha ayrıntılı ve kapsamlı olabilir. Kiracılar ve ev sahipleri, ihtiyaçlarına göre kira sözleşmesi hazırlama yöntemlerini değerlendirmelidir.

Wilson İlkeleri nedir, maddeleri nelerdir? Wilson İlkeleri 12. Madde nedir? Wilson İlkeleri nedir, maddeleri nelerdir? Wilson İlkeleri 12. Madde nedir?

Kaynak : https://fikrikalem.com/

Editör: TE Bilisim