Anlaşmaların kronolojik sıralaması nasıl? Anlaşmaların tarihi sıralaması! Anlaşmaların kronolojik sıralaması nasıl? Anlaşmaların tarihi sıralaması!

Ehliyet affı son durum ve gelişmeleriyle yakından takip ediliyor. 1 milyon sürücü için bu af yasasının getirilmesi talebi gündeme getirildi. Bu gelişmeyle birlikte Ehliyet affında son durum ne, af gelecek mi? Sürücüye ehliyet affı var mı, olacak mı? yanıt ararken öte yandan konuyla ilgili araştırmalar da hız kazandı. Ehliyet affının 2022 senesi içerisinde geleceği tahmin edilse de henüz konuya dair net bir haber, açıklama bulunmuyor.

EHLİYET AFFINDA SON DURUM NE, AF GELECEK Mİ?

MHP Milletvekili Baki Şimşek, 1 milyon sürücünün değişik nedenlerle ya ceza puanından ya da Trafik kurallarını ihlalden ehliyetine el konulduğunu ancak lojistik sektöründe ciddi şoför sıkıntısı bulunduğunu, bu nedenle yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını belirterek, bir defaya mahsus olmak üzere, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler için yılbaşından önce Af çıkarılmasını istedi. SÜRÜCÜYE EHLİYET AFFI VAR MI, OLACAK MI? CHP Milletvekili Özkan Yalım da ehliyet affını gündeme getirirken, kamyon TIR şoförlerinin bir suç işlediklerinde, ehliyetlerini kaptırdıklarında Avrupa'da olduğu gibi o an suç işledikleri araç üzerinden cezalandırılmalarını, ekmek parasını kazandıkları ağır vasıta ehliyetinden muaf tutulmaları gerektiğini söyledi. Henüz konuyla ilgili net bir karar bulunmuyor. Şu an için Türkiye'de sürücülere yönelik bir ehliyet affı bulunmamaktadır. Ancak, zaman zaman siyasi partiler ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından ehliyet affı talepleri gündeme getirilebilmektedir. Son olarak, 2022 yılında TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen bir kanun teklifi kapsamında, ehliyet cezası nedeniyle hüküm giymiş kişilere bir af getirilmesi öngörülmüştü. Ancak, bu kanun teklifi henüz yasalaşmamıştır ve yasalaşması durumunda bile, ehliyet cezası nedeniyle hüküm giymiş kişilerin tamamının affedilmesi söz konusu olmayabilir. Ayrıca, bu af sadece belirli bir süreye kadar verilmiş ehliyet cezalarını kapsayabilir. Sonuç olarak, şu an için sürücülere yönelik bir ehliyet affı bulunmamaktadır ve bu konuda yapılacak herhangi bir değişiklik için kanun teklifleri ve yasal süreçlerin takip edilmesi gerekmektedir.

Kaynak : https://fikrikalem.com/

Editör: TE Bilisim