Faizsiz evlilik kredisi ne kadar kaç TL olacak? Evlilik kredisi kimleri kapsıyor şartları neler yaş sınır var mı? Evlilik kredisi başvuru tarihleri ve şartlarına dair beklentiler artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi desteği, yeni evlenen çiftlere umut oldu. Evlilik kredisi başvuru şartları ve tarihleriyle ilgili yapılan araştırmalar hız kazandı. 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay vadeli evlilik kredisi hakkındaki detayları haberimizde bulabilirsiniz. İşte evlilik kredisi konusundaki son gelişmeler... Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini ve evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık. Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclis'in takdirine sunacağız. Bu bankaya, doğalgaz, petrol ve madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını aktaracağız. İlk aşamada ailelere ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçireceğiz ve daha sonra bunları yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunmayı planlıyoruz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankası bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR KAÇ TL OLACAK?

Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve faizsiz olarak 150 bin TL evlilik kredisi sunulacak.

Uşak'ta 16 milyon yıllık 2 ağaç fosili bulundu Uşak'ta 16 milyon yıllık 2 ağaç fosili bulundu

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERİ KAPSIYOR ŞARTLARI NELER YAŞ SINIR VAR MI?

150 bin TL evlilik kredisi, iki yıl geri ödemesiz olarak sağlanacak. Evlilik kredisi, faizsiz olarak sunulacak ve 48 ay (4 yıl) vadeli olması planlanmaktadır. Evlilik kredisi ile ilgili son detaylar açıklandığında bu bilgilere haberimizde yer verilecektir. Yeni evlenen çiftlere yönelik devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları, vade süresi ve başvuru tarihleri henüz açıklanmış değil.

Editör: TE Bilisim