Sabetay nedir, kimlere denir? Soykırım faaliyetlerine devam eden İsrail ile bağlantılı olarak, arama motorlarında Sabetay vatandaşların merak ettiği konular arasında yer aldı.

SABETAY NEDİR?

Sabataycılık, 17. yüzyılda İzmir ve çevresinde ortaya çıkan, Sabatay Sevi tarafından kurulan ve onu Mesih olarak kabul eden bir inanç sistemidir. Bu inanç sistemi, mistisizme ve Kabbala'ya dayanmaktadır.

1920'lerin başlarından itibaren, Sabatayist kökenli bireylerin çoğu sekülerleşmiş ve geleneklerini yeni nesillere aktarmamıştır, bu nedenle Sabataycılık zaman içinde yok olma eğilimindedir.

Bununla birlikte, bazı yazarlar ve araştırmacılar, Sabataycılığın günümüze kadar varlığını sürdürdüğünü iddia etmektedirler.

Koçgiri isyanı, ayaklanması nedir? Koçgiri isyanı neden çıktı, kim başlattı? Koçgiri isyanı, ayaklanması nedir? Koçgiri isyanı neden çıktı, kim başlattı?

SABETAY KİMLERE DENİR?

Hristiyanlar, beklenen Deccal'ın Sabatay olduğunu iddia ederek, İsa'nın 1666 yılında gökten inerek Sabatay'ı öldüreceğine inanmışlar ve büyük bir beklenti içine girmişlerdir. Ancak Sabatay'a inanan Yahudiler, İsa'yı Mesih olarak kabul etmedikleri için, Kıyamet öncesi beklenen Mesih'in Sabatay olduğuna inanmışlardır.

Editör: Haber Merkezi