Wilson İlkeleri nedir, maddeleri nelerdir? Wilson İlkeleri 12. Madde nedir? Wilson İlkeleri nedir, maddeleri nelerdir? Wilson İlkeleri 12. Madde nedir?
Yaz ayların vazgeçilmesi portakal suyunun iki katına çıkarma tekniği! Portakal suyunun verimini arttırmak için kullanılan bu teknik, oldukça basit bir yöntemdir. İhtiyacınız olan tek şey, portakalı ikiye bölerek suyunu sıkmaktır. Ancak, burada dikkat etmeniz gereken nokta, portakalın yarısını dikey olarak değil, yatay olarak kesmektir. Böylece, portakalın içindeki suyu daha kolay bir şekilde sıkabilirsiniz.

PORTAKAL SUYUNU NASIL 2 KATINA ÇIKARTABİLİRİM?

Portakal suyu sıkarken daha fazla meyve suyu elde etmek için, sıkma işlemini gerçekleştirmeden önce bir süre soğuk suda bekletmenizde fayda var. Daha fazla portakal suyu elde edebilmenin bir yolu, portakalları sıkmaya başlamadan en az yarım saat önce soğuk suyun içerisine koymak ve orada bekletmektir. Soğuk su içerisinde bekletilen portakallar katı meyve sıkacağı ile sıkıldığı zaman içerisinde bulunan tüm suyu tamamen sıkılabilmektedir. Meyvelerin çoğunun en faydalı kısmı kabukları olduğundan dolayı, portakal suyu sıkılırken de kabuğa en yakın olan kısmın da sıkılması ve suyunu bırakması sağlanmalıdır.

Editör: TE Bilisim